Produkty
Orzech laskowy w łupinie
Orzechy laskowe w łupinie o kalibrze 16 mm, 17 mm, 18 mm, 19 mm, 20 mm, 21 mm+.
Pakowanie:
– Worki polipropylenowe 40 kg
– Worki jutowe 50 lub 80 kg
– Big bagi 1000 kg
– Kartony 12,5 kg lub 25 kg (z workami próżniowymi, z polietylenowymi workami niepróżniowymi lub bezpośrednio w kartonach)
Zastosowanie:
Stosowane jako surowiec do dalszego przetwórstwa lub spożywane jako przekąska po rozłupaniu skorupki.
Jądra orzechów laskowych
Łuskane, surowe jądra orzechów laskowych o kalibrze 11/13 mm, 13/15 mm, 15+ mm.
Pakowanie:
– Worki polipropylenowe 40 kg
– Worki jutowe 50 lub 80 kg
– Big bagi 1000 kg
– Kartony 10/12,5 kg lub 25 kg (z workami próżniowymi, z polietylenowymi workami niepróżniowymi lub bezpośrednio w kartonach)
Zastosowanie:
Wykorzystywane jako surowiec do produkcji półprzetworzonych i w pełni przetworzonych produktów z orzecha laskowego.
Prażone jądra orzechów laskowych
Prażone jądra naturalnych orzechów laskowych o kalibrze 11/13 mm, 13/15 mm, 15+ mm.
Pakowanie:
Kartony 10/12,5 kg lub 25 kg (z workami próżniowymi, z polietylenowymi workami niepróżniowymi lub bezpośrednio w kartonach)
Zastosowanie:
Przemysł czekoladowy, produkcja słonych orzechów laskowych itp.
Jądra orzechów laskowych bez skórki
Jądra orzechów laskowych pozbawione skórki przez proces blanszowania. Kalibry: 11/13 mm, 13/15 mm, 15+ mm.
Pakowanie:
Kartony 10/12,5 kg lub 25 kg (z workami próżniowymi, z polietylenowymi workami niepróżniowymi lub bezpośrednio w kartonach)
Zastosowanie:
Przemysł czekoladowy, produkcja słonych orzechów laskowych, itp.
Prażone / siekane orzechy laskowe
Produkt powstaje poprzez krojenie prażonych jąder orzechów laskowych na milimetrowe frakcje, np. 2–4 mm, przy użyciu zaawansowanych technologicznie maszyn.
Pakowanie:
Kartony 10/12,5 kg lub 25 kg (z workami próżniowymi, z polietylenowymi workami niepróżniowymi lub bezpośrednio w kartonach)
Zastosowanie:
Głównie w przemyśle czekoladowym, cukierniczym, piekarniczym.
Mąka / miał z orzecha laskowego
Produkt uzyskany poprzez mielenie naturalnych lub prażonych orzechów laskowych do kalibracji np. 0–2 mm.
Pakowanie:
Kartony 10/12,5 kg lub 25 kg (z workami próżniowymi, z polietylenowymi workami niepróżniowymi lub bezpośrednio w kartonach)
Pomarszczone jądra orzechów laskowych
Pomarszczone jądra stosowane jako surowiec do produkcji: siekanych orzechów, mąki/miału, płatków z orzecha laskowego itp.
Pakowanie:
– Worki polipropylenowe 40 kg
– Worki jutowe 50 lub 80 kg
– Big bagi 1000 kg
Zastosowanie:
Płatki śniadaniowe, wyroby cukiernicze, przekąski, lody, przemysł piekarniczy.
Łupiny orzecha laskowego
Łupiny pozyskiwane podczas procesu łuskania orzechów laskowych w skorupie.
Pakowanie:
– Worki polipropylenowe 40 kg
– Worki jutowe 50 lub 80 kg
– Big bagi 1000 kg
Orzech włoski
Wysokiej jakości, starannie wyselekcjonowane jądra orzechów włoskich o naturalnym smaku i jednolitym kolorze. Idealne do zastosowania w cukiernictwie, piekarnictwie, produkcji czekolady, deserów i innych wyrobów spożywczych.
Pakowanie:
– Kartony 10 / 12,5 / 25 kg
– Big bagi 1000 kg
